پس از سی و پنج سال رشته کاربافی (چاله کاری سنتی) در شهرستان اشکذر (استان یزد) احیا شد.

به گزارش روابط عمومی، امورفرهنگی و اجتماعی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد سرپرست نمایندگی این اداره کل در شهرستان اشکذر عنوان کرد: احیای صنعت کاربافی که از صنایع دستی سنتی مربوط به دوران تیموری بوده و نمونه دارهای قدیمی آن در شهرستان اشکذر نشان از قدمت یکصد و پنجاه ساله این صنعت در شهرستان دارد، با هزینه کرد اعتبارات آموزش صنایع دستی نمایندگی شهرستان اشکذر به ثمر نشست.

سید محمد جعفر میرجلیلی افزود: کاربافی یکی از صنایع نساجی سنتی است که قدمت آن به دوران تیموریان (قرن نهم) باز می گردد. پارچه های کارباف، با دارهای ساده ساخته شده از چوب و نی بافته شده است. این دارها بر روی چاله ای به عمق هفتاد سانتی متر بر پا می شود که اغلب در صفه، ایوان و یا اتاق نشیمن مستقر می گردد.

وی خاطرنشان ساخت: بافنده این هنر دستی برای بافت، پشت چاله می نشیند و با ابزار داخل آن کار می کند، به همین دلیل به آن (کار چاله) نیز می گویند. چرخ های پنبه ریسی، ماسوره پرکنی از جمله دستگاه های جانبی است که هر کارباف در کنار دار کاربافی خود دارد. رونق کاربافی در گذشته به حدی بود که در هر خانه ای حداقل یک یا دو چاله کاربافی وجود داشت و محصولات این هنر دستی به سایر شهرهای کشور صادر می شد اما متاسفانه در طول دهه های اخیر به دلیل ورود ماشین های بافت پارچه به منطقه و جایگزین شدن تولیدات آن، کاربافی رونق بازار خود را از دست داده بود که به همت معاونت صنایع دستی و نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان اشکذر و با جلسات متعدد و تشویق علاقمندان به این صنعت و فعالان عرصه صنایع دستی پس از سی و پنج سال صنعت کاربافی در این شهرستان رونق گرفت.

این مقام مسئول تصریح کرد: با تشویق کاربافان و اعطای وام به آنها با همکاری و تفاهم نامه ای که با صندوق کار آفرینی امید منعقد گردیده است، چاله کاری در چند خانه قدیمی روستای شمسی دایر شده است.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا